Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DK NAP RAKACÁN

2012.10.06

DK NAP RAKACÁN

2012. 09. 29-én rendkívül sikeres DK Napot tartottunk Rakacán. (Szándékosan nem a kitelepülés szót használom.)

Ezt a DK Napot a B-A-Z megyei 4. vk. DK aktivistái szervezték, főleg adománygyűjtésből, a kazincbarcikai és a sajószentpéteri csoport sok adományával, amit az év elejétől gyűjtöttünk.

A Lezák Pékségtől nagyon kedvező áron kaptunk kenyeret.  A pékség adománya volt több szatyor péksütemény  is (kakaós csiga, túrós batyu, stb...). Ez pillanatok alatt „eltűnt” a gyerekeknél.

Ezen a rendezvényen kb. 150 gyerek és 200 felnőtt vett részt, de folyamatosan cserélődtek is.

Budapestről az Iránytű Egyesület képviseletében Hernádi Gyula és felesége vett részt. Imádták a gyerekek Hernádiné Marcsit, a játékok egyik vezetőjét. Távozásukkor hangos tapssal és integetéssel búcsúztatták őket. Megható pillanat volt.

A másik nagy kedvenc Kovács Sándor (volt sajószentpéteri rendőrkapitány) tagunk volt, aki a zsákban futást és a kötélhúzó versenyeket vezette.

A délelőtt folyamán a gyerekek játékos sportvetélkedőkön vehettek részt. A jutalmuk oklevél és játék volt, amelyet fekete zsákból becsukott szemmel húzhattak ki.

A felnőtteknek bográcsos főzőversenyt rendeztünk. A nap folyamán 90 kg kenyér fogyott el, mert reggeltől az önkéntesek folyamatosan vajas, zsíros, mézes, lekváros kenyereket kentek, ami hihetetlen módon fogyott, úgy a gyerekek körében, mint a felnőtteknél.  A szó igazi értelmében megdöbbentő volt az éhségük.

Ezen a versenyen 15 főzőcsapat indult. A főzőverseny eredményhirdetése nagyon nehéz feladat volt, mert mindegyik versenyző nagyon finomat főzött. A romák valóban versenyeztek, és nagyon büszkék voltak a csapatuk teljesítményére. Minden csapat kapott élelmiszercsomagot és egyéb adományt.

Ezen a napon mindenki jól érezte magát, és úgy érzem, hogy a DK nagyon sok támogatót szerzett.

Egy idős embert idézek: " Én 68 éves vagyok, de még senki nem csinált ilyen falunapot,  és nagyon jól éreztük magunkat. Ilyen még soha nem volt Rakacán.  Még ennyi ételt nem láttam együtt ". Adtunk ki kulcstartókat, amit úgy tettek el, hogy „kiosztjuk a jeleket, hogy erre a pártra fogunk szavazni”. Tisztáztuk, hogy Gyurcsány Ferenc nem az MSZP-hez tartozik.

A nap folyamán a romák olyan módon mutatták meg magukat, amikor elégedettek és boldogok voltak. Semmilyen rendőri beavatkozásra nem volt szükség, bár időnként jelen voltak. A szemetet összeszedték, a helyet rendben hagyták.  

Részünkről a „smile” nap maximálisan sikerült, de beszéljenek helyettünk a képek, bár azok a gyerekek hangos üdvrivalgását nem tudják visszaadni.

Javasoljuk minden választókerületnek, hogy így települjön ki a szegény térségekbe. Biztos szavazókat szerezhetnek, de folyamatosan kell figyelni a településre.  Nagyon sokat dolgozott a helyi DK csapat, akiket megerősítettünk a hitükben.

Nekünk is nagy boldogságot hozott ez a nap, és megerősített bennünket is, hogy jó úton járunk. Érzelmileg elképesztő lökést adott.

Simon Péter

 

A mappában található képek előnézete DK NAP RAKACÁN

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Momentous and Improper Blood Stress Symptoms

(Arolirhimark, 2018.10.11 22:32)

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-non-generique/

What you need to remember apropos dear blood oppression

(Arolirhimark, 2018.09.27 13:43)

Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/commander-du-cialis-pas-cher/

3532. Miskolc

(Zsákai Rudolf, 2012.10.31 16:01)

Nagyon szép programvolt amihez gratulálok.
Sok sikert kivánok a dk-nak